• Al 75 jaar ervaring in de bouw
  • Zelf doorontwikkelde bouwkranen
  • Volgende werkdag een offerte op maat

Warrybok

Bouwma is de trotse uitvinder van de Warrybok. De Warrybok is een elementenstelmachine die het makkelijker maakt om kalksteenblokken te verplaatsen. Door het gebruik van zware elementen in de bouw, is het bijna noodzakelijk te werken met de Warrybok. Deze tilt, door een groot hefvermogen, de zwaarste kalkzandsteen elementen op in de bouw.

2 resultaten gevonden

Bouwma is fabrikant van de bekende Warrybok. De Warrybok, is een speciaal ontwikkelde elementenstelmachine die door de jaren heen is ontwikkeld tot de huidige types WB7 en BY400P. Je bent bij ons verzekerd van een langdurige ervaring, kwaliteit, hanteerbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. En dat nog eens tegen de scherpste prijs-kwaliteitsverhouding!

Over de Warrybok

In 1962 van de vorige eeuw bracht Bouwma de eerste Warrybok op de Nederlandse markt. Vanaf de jaren vijftig werden steeds meer woningen en gebouwen gebouwd met de B2 betonen- en D35 klakzandsteenblokken. Door deze blokken te gebruiken, ging de bouw van een woning een stuk sneller dan bij gebruik van de normale stenen. De blokken hadden echter een nadeel; het gewicht was 30 tot 35 kilo. Hierdoor werd het voor de metselaars een stuk lastiger de stenen te tillen en op zijn plek te zetten. In de jaren gingen veel metselaars ten onder aan het dagelijks verwerken van de blokken. Door het gebrek aan een machine die het verplaatsen van de zwaren klakzandsteen blokken te vervoeren, ontwierp Bouwma de Warrybok. Het eerste model zorgde voor veel metselaars voor een verlossing van het zware tilwerk. Ondanks dat een aantal volhouders handmatig bleven werken, werd de Warrybok toch meer een begrip op de bouw. In de vele jaren daarna heeft Bouwma diverse nieuwe modellen ontwikkeld tot de huidige elementenstelmachine BY400P.

De Warrybok WB7

De WB7 is een nieuw model Warrybok. Deze heeft een belangrijke wijziging ondergaan ten opzichte van de voorgaande modellen. Hij heeft namelijk een extra zware kogellager draaikrans in de zwenk taats. Ook is de giek standaard uitschuifbaar met inklapbaar steunpootje. Ook de motorkast heeft een upgrade gehad. Zo is hij klap- en vergrendelbaar. Daarnaast heeft de Warrybok een kortere draaicirkel door de vernieuwde fuseebesturing en is de onderwagen gewijzigd van een kruis naar een h-frame. Dit zorgt voor een grotere stijfheid.

De Warrybok BY400P

Naast de WB7 is de Warrybok BY400P een populaire elementenstelmachine. Deze unieke machine is ontworpen voor het eenvoudig stellen van kalkzansteenelementen, blokken of andere elementen. Alle functies, zoals heffen, dalen, op- en aftoppen, parallel bewegen, zwenken en rijden, worden geheel proportioneel bediend. Deze volledig hydraulische robot heeft een hefvermogen van 400 kg tot 4,25 meter vlucht en 300 kg tot de max. De hefhoogte is in de meeste gevallen toereikend voor het stellen van elementen of blokken in hoge bedrijfshallen. Alle eerdere kritieken op bestaande elementenstelmachines zijn bij deze elementenstelrobot ondervangen.

Bouwmachines van Bouwma

Bij Bouwma kun je de Warrybok huren of kopen. Door het verhuurprogramma van Bouwma zijn we beter, betrouwbaarder, veiliger en kostenbesparender geworden. Omdat je de Warrybok meteen bij de fabrikant huurt, ben je er zeker van dat je de beste elementenstelmachine krijgt voor de scherpste prijs.

Naast de Warrybok vind je bij Bouwma ook de beste bouwmachines. Als je op zoek bent naar een goede bouwlift of bouwkraan, ben je ook bij ons aan het juiste adres. Jarenlange ervaring heeft ervoor gezorgd dat we al onze producten op topniveau kunnen verkopen en verhuren tegen een toonaangevende en unieke kwaliteit en uitvoering. Onze complete lijnen van eigen-, import en handelsproducten zorgen ervoor dat je bij ons een totaalpakket aan machines en materiaal voor de bouwnijverheid vindt.

Service van Bouwma

Wil jij een Warrybok huren of kopen? Dan zit je goed met de Bouwma bouwmachines. Bij ons vind je een elementenstelmachine voor al je til- en liftwerk. Door onze jarenlange ervaring zijn we sterk gespecialiseerd op het gebied van bouwmachinesladderliften en elementenstelmachines. Hierdoor leveren wij een goede kwaliteit in producten en dienstverlening.

Bij Bouwma vind je een passende oplossing voor ieder project! Of je nu gaat klussen, verbouwen of renoveren. Een Warry Bok koop of huur je bij Bouwma. Wij verzorgen de opbouw, trainingen, montage, reparatie, keuringen, opslag en transport. Wil je meer weten over een Warrybok, heb je nog andere vragen of heb je hulp nodig bij jouw keuze? Voor meer informatie kun je bellen naar 0251-229208 of mailen naar info@bouwma.nl. Je kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvraag doen!