• Al 75 jaar ervaring in de bouw
  • Zelf doorontwikkelde bouwkranen
  • Volgende werkdag een offerte op maat
Home Keuringen

Keuringen

Bouwma neemt graag alle zorgen rondom bouwmachines bij je weg. Daarom kun je bij ons meer verwachten dan enkel de verhuur of verkoop van bouwmachines. Wij nemen ook graag het transport, de trainingen, reparatie, montage en opbouw voor je uit handen en dan kunnen de keuringen natuurlijk niet ontbreken. Benieuwd naar onze dienstverlening wat betreft keuringen? Lees dan meer informatie op deze pagina. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op! Onze adviseurs en keurmeesters vertellen je graag meer over onze (periodieke) veiligheidskeuringen.

Periodieke veiligheidskeuringen

Voor verticaal transport op bouwplaatsen wordt door metselaars, stukadoors, timmerlieden en blokkenlijmers gebruik gemaakt van bouwliften10 tonmeter snelopbouwkranen en elementenstelmachines. Deze bouwmachines leveren zowel veel tijdwinst als verbetering van de arbeidsomstandigheden op. De gebruiksintensiteit van deze bouwmachines is onder sterke wisselende omstandigheden erg hoog en dit heeft impact op het slijtageproces.

Een verkeerde opstelling (of gebruik) en achterstallig onderhoud kunnen daarom desastreuze gevolgen hebben. Uit onderzoek is gebleken dat er iedere week een bouwvakker op een Nederlandse bouwplaats sterft door val van hoogte, contact met vallende lasten, bewegende delen van een machine, elektriciteit, val van bewegende platforms, beknelling, etc. Het is dus niet overbodig om je bouwliften, 10 tonmeter snelopbouwkranen of elementenstelmachines eens per jaar te laten keuren en preventief te laten onderhouden.

Bouwma kan dit, als BMWT-keuring gecertificeerd bedrijf, voor je uit handen nemen. Dat voorkomt stilstand en verhoogt de veiligheid. Met de jaarlijkse keuring voldoe je ook aan de voorschriften van de Arbowet.

Veiligheid voorop met een bouwmachine certificaat

De BMWT- en specifieke BOUWMA-keuringen zijn primair toegespitst op veiligheid. Alle essentiële controlepunten worden onder de loep genomen. Van aandrijvingen en elektrische uitrusting via constructie en platform, giek en hijskabels tot veiligheidsvoorzieningen en -borden. Na goedkeuring krijgt de bouwmachine een BMWT- of BOUWMA-keursticker en keuringsformulier voor het dossier.

In geval van afkeur volgt overleg met de opdrachtgever omtrent de nodige acties.

Langere levensduur met een bouwmachine certificaat

Veiligheid heeft ook invloed op de resultaten van je project. De stilstand van een bouwlift, 10 tonmeter snelopbouwkraan of elementenstelmachine heeft vaak onaangename gevolgen: vertragingen, improductiviteit van complete bouwploegen, noem maar op. Bij preventief onderhoud en een BMWT- of BOUWMA-keuring komt zoiets nog zelden voor.

Het resultaat hiervan is een hogere inzetbaarheid en dus minder indirecte kosten. Een BMWT- of BOUWMA-keuring levert op de lange termijn meer op dan het kost. De keurmeesters van Bouwma zijn BMWT-gecertificeerd en hebben alle technische expertise in huis. Ook kennen zijn de fabrieksspecificaties.

Onze keurmeesters volgen regelmatig toolbox meetings en cursussen om op de hoogte te blijven van bestaande en nieuwe technieken. Dit doen ze in het eigen productiebedrijf van onze Warry bouwliften en elementenstelmachines, maar ook bij fabrikanten, zoals bij Vicario bouwkranen.

Bouwliften, zoals die met tandheugelsystemen, en bouwkranen worden steeds meer uitgerust met elektronica. Denk hierbij aan een PC-besturing, verdiepingsstops, radiografische besturing en inverter-regeling, etc. Ook die technieken worden met de dag complexer. Om dit bij te kunnen houden moet onze keurmeester beschikken over voldoende kennis over de fabrieksspecificaties. De BOUWMA- en BMWT-keuring garanderen dit.

Bouwma– en BMWT-Keur. Een zékere keur

De Arbowet stelt heel wat eisen aan je bedrijf. De periodieke keuringen middels BOUWMA- en of BMWT gecertificeerde keur sluiten naadloos aan op die Arbowetgeving. De keurmeester verstrekt je een volledige rapportage, waarmee je kunt aantonen dat je alles in werk hebt gesteld om je bouwlift, 10 tonmeter bouwkraan of elementenstelmachine in optimale conditie te houden. Bovendien wordt de keuring zodanig gepland dat improductiviteit door stilstand tot een minimum beperkt blijft. Het is uiterst raadzaam om een BOUWMA- of BMWT-keuring te koppelen aan periodiek, preventief onderhoud.

Contact met Bouwma over keuring bouwmachine

Wil je meer informatie over de keuring van een bouwmachine? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs en keurmeesters vertellen je graag meer over de keuringen van BMWT en Bouwma. Neem vandaag nog contact met ons op en voorkom vertragingen, improductiviteit van complete bouwploegen en vooral ongevallen.

Vraag informatie aan

Neem contact met ons op en we reageren binnen 24 uur op je vraag.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.