• Al 75 jaar ervaring in de bouw
  • Zelf doorontwikkelde bouwkranen
  • Volgende werkdag een offerte op maat
Home Over ons

Meer over bouwma uit het verleden en heden..

Op 2 januari 1940 begon Harry Gerritsen sr zijn eigen bedrijf in Amsterdam. Het bedrijf diende als algemene machine en motorenhandel genaamd “Bouwma”. In de loop der tijd heeft Harry Gerritsen jr het bedrijf overgenomen en zo is hij succesvol eigenaar-directeur geweest van Bouwma Bouwmachines BV tot zijn pensioen. Nadat Harry Gerritsen jr had besloten om met pensioen te gaan werd het bedrijf in 2007 overgenomen door twee mannen, genaamd Jan Pel en Menno van der Gugten, die al in het bedrijf actief waren. Het bedrijf heeft echter niet lang twee eigenaren gekend, helaas is Jan Pel in 2016 overleden. Tot op de dag vandaag wordt het bedrijf bestuurd door Menno van der Gugten.

Nu is Bouwma Bouwmachines BV al tientallen jaren met succes producent en leverancier van de Warry bouwliften, Warry elementenstelmachines en Bouwma aluminium ladderliften. Vanaf 1982 is Bouwma importeur voor de Vicario mobiele snelopbouwkranen met een grote range in de 10 tonmeter en grotere klasse. Bouwma staat er achter en is een organisatie waar u op kunt rekenen. Bouwma biedt een ongekend brede range aan machines voor de bouwnijverheid en aanverwante sectoren. Op diverse gebieden is Bouwma sterk gespecialiseerd en maakt de organisatie zich dag in dag uit sterk voor het leveren van kwaliteit in producten en dienstverlening. Een ijzersterke eigen serviceorganisatie zorgt daarbij voor directe serviceverlening. Storingen aan Warry bouwliften, Warry elementenstelmachines en Vicario snelopbouwkranen kunnen door ons dan ook snel op locatie of in eigen werkplaats worden uitgevoerd. Kopen, huren of leasen bij Bouwma, is dan ook investeren in zekerheid.

De voorloper van de bouwlift. De eerste Warry Hoist in 1948.

De eerste Warry Bok in 1963. De eerste Vicario kraan in 1982.

Gebaseerd op de jarenlange ervaring draagt Bouwma steeds nieuwe en innovatieve producten aan. Alles op topniveau, toonaangevend en uniek in kwaliteit en uitvoering. De complete lijnen van eigen-, import- en handelsproducten zorgen voor een totaalpakket aan machines en materieel voor de bouwnijverheid. De allerbelangrijkste bouwmachines en materieel uit ons programma zijn weergegeven op de hierna volgende pagina’s. Het leveringsprogramma van Bouwma is echter nog veel uitgebreider, van een verlengkabeltje, bouwverlichting, bouwverwarming tot steigers, stempels enz aan toe.

Om tot een goed advies te komen vragen onze verkoopadviseurs u graag het hemd van het lijf om een zo’n helder mogelijk beeld van uw noden en wensen te krijgen. Op basis van de door u gestelde prioriteiten, stellen wij op objectieve wijze vast welk type, merk of soort machine of materieel voor uw onderneming geschikt is. Uiteraard worden ook zaken als huur, lease en inruil onderling vergeleken. Laat ons u helpen bij de juiste keus.

Op al onze uitgebrachte offertes/aanbiedingen en de met ons gesloten overeenkomsten zijn van toepassing de algemene leveringsvoorwaarden van de BMWT, gedeponeerd tergriffie van de arrondissementsrechtbank te Den Haag.

Bouwma Bouwmachines BV ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam No. 34049380. BTWnr. NL004993263B01

Warry Mobiele straaldraad bouwlift